Selecteer een pagina

Een tijd geleden kwam ik tijdens mijn ochtend energy work erachter dat de energie in de linkerhelft van mijn lichaam niet goed stroomde.

 

Links staat voor het vrouwelijke. Gedurende mijn zelfreflectie ontdekte ik de aanwezigheid van een oud patroon, althans ik werd me ervan bewust. Geen idee eigenlijk of het terug was gekomen of dat het om een momentopname ging. Hoe dan ook het mocht weer vertrekken, dus ik schonk er aandacht aan.

 

Alles waar je afscheid van wilt nemen en opkomt als innerlijke onrust mag je even aandacht geven. Daardoor gaat het sneller weg. Soms vanzelf en een andere keer verdient het zoals nu een diepere verkenning.

 

Het oude patroon wat ik opmerkte was handelen uit schuldgevoel.

 

Schuldgevoel is de chakra demon van de tweede chakra. Als je bij mij de gratis 14-daagse Training Chakra Magie voor liefde en loslaten hebt gevolgd, dan ben je bekend met de 7 chakra demonen.

 

Schuld is de demon van de tweede chakra. De tweede chakra is verbonden met de vrouwelijke energie. Onze Divine Feminine Power.

 

Wij hebben allen, ongeacht je sekse, de kracht van de Divine Masculine en van de Divine Feminine in ons. Een chakra demon zet de energie in een bepaalde chakra vast waardoor de energie in die chakra niet goed stroomt.

 

Schuldgevoel in welke vorm ook, dient ons niet!

 

Schuldgevoel is een emotie die vaak zwaar op ons weegt en je kan belemmeren om volledig jezelf te zijn. De Sacrale chakra is het centrum van onze emoties, creativiteit, seksualiteit alsook plezier en speelsheid. Als deze chakra uit balans is door schuldgevoel, kan dit ons vermogen om liefde aan te trekken ernstig beïnvloeden, want het zegt iets over ons vermogen om met anderen emotioneel te verbinden.

 

Het Sacrale chakra en Schuldgevoel

 

De Sacrale chakra (Svadhisthana) is daarnaast ook verantwoordelijk voor onze gevoelens van welzijn en overvloed. Wanneer deze chakra in balans is, voelen we ons emotioneel stabiel, energiek, en in staat om gezonde relaties aan te gaan.

 

Je bent in flow en trekt met gemak voorspoed aan. Maar wanneer er een blokkade is, bijvoorbeeld door schuldgevoelens, kunnen we ons overweldigd voelen door negatieve emoties.

Hoe Schuldgevoel de Sacrale chakra Blokkeert

 

Schuldgevoel ontstaat vaak wanneer we denken dat we iets verkeerd hebben gedaan of niet hebben voldaan aan bepaalde normen of verwachtingen. Dit kan te maken hebben met:

 

  • Vorige Relaties: Misschien voel je je schuldig over fouten die je in vorige relaties hebt gemaakt, waardoor je nu terughoudend bent om je volledig open te stellen voor nieuwe liefde.

 

  • Zelfbeeld: Schuldgevoel kan je zelfbeeld aantasten, waardoor je jezelf minder waard vindt en moeilijker liefde en acceptatie van anderen kunt ontvangen.

 

  • Culturele of Familiale Verwachtingen: Soms dragen we schuldgevoelens mee die ons zijn opgelegd door culturele of familiale verwachtingen, die ons belemmeren om ons authentiek en vrij te uiten in onze relaties.

Liefde aantrekken door het healen van de Sacrale chakra

 

Healen van schuldgevoel en het in balans brengen van de Sacrale chakra helpt je bij het openstellen voor liefde en gezonde relaties.

 

Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 

 

Zelfvergeving: Begin met jezelf te vergeven voor de gemaakte fouten in het verleden. Realiseer je dat niemand perfect is en dat fouten deel uitmaken van jouw leer- en groeiproces.

 

Gebruik affirmaties zoals: “Ik vergeef mezelf en accepteer mijn verleden,” en “Ik ben het waard om geliefd te worden.”

 

Vergeven is verbonden met hart chakra energie en zelfacceptatie, het thema dat nu actueel is mijn Chakra Magie Membership.

 

Creatieve uitingen: Betrek jezelf bij creatieve activiteiten zoals dansen, schilderen, of schrijven. Creatief bezig zijn helpt om de energie van de Sacrale chakra te activeren en negatieve emoties los te laten.

 

Emotional Freedom Technique (EFT): EFT kan helpen bij het snel en effectief loslaten van  schuldgevoelens, door op specifieke (meridiaan)punten op het lichaam te kloppen terwijl je je focust op de zware emoties.

 

Elke maand is er voor de Magische Members van het Chakra Magie Membership een EFT-sessie onder begeleiding van Daily. Deze maand is het eerste thema Afwijzing.

 

Meditatie en Visualisatie: Visualiseer tijdens het mediteren een helende, oranje licht die je Sacrale chakra vult en alle schuldgevoelens wegspoelt. Adem diep in en uit, en stel je voor dat je bij elke ademhaling de negatieve energie loslaat.

 

Gezonde Grenzen Stellen: Leer om gezonde grenzen te stellen in je relaties. Dat betekent eerlijk communiceren over je behoeften en gevoelens en respectvol omgaan met die van anderen. Ook wanneer je toch over je grenzen gaat, wees mild en liefdevol naar jezelf.

Liefde Aantrekken

 

Wanneer je Sacrale chakra in balans is, voel je je emotioneel vrij en energiek, wat je aantrekkelijker maakt voor liefdevolle en gezonde relaties.

 

Je bent beter in staat om plezier te vinden in het leven en om jezelf open te stellen voor de liefde van anderen.

 

Bovendien helpt een gebalanceerd Sacrale chakra je om authentiek te zijn en je emoties op een gezonde manier te uiten.

 

Door de schuldgevoelens te healen en je Sacrale chakra in balans te brengen, kun je de belemmeringen wegnemen die je tegenhouden om liefde aan te trekken.

 

Het is een proces van zelfacceptatie en zelfliefde, dat leidt tot diepere en meer vervullende connecties met anderen. Maar het begint eerst met liefdevol in verbinding zijn met jezelf en al je emoties.

 

Met liefde ♥️

Daily Coffie

Speciaal voor jou om aan Chakra Magie te doen en liefde aan te trekken:

Chakra Magie Membership

Als Magische Member van onze exclusieve community, krijg je toegang tot een wereld vol met tools voor transformatie, manifestatie en heling onder de professionele begeleiding van Daily.

Godinnen Chakra Zomerzonnewende nu tijdelijk van €197 voor €47

De zomerzonnewende met haar overvloedige zonnekracht en energie, biedt de perfecte gelegenheid om  diepe en krachtige verbindingen te maken, maar vooral om te manifesteren.

Godinnen staan vaak symbool voor kracht, wijsheid en empowerment. Door deze energieën in je chakrawerk te integreren versterk je jezelf. Dit helpt je om je innerlijke kracht te erkennen en te gebruiken om je leven positief te veranderen.

Ontvang energetische ondersteuning een-op-een of in groepsverband

Video Readings

Daily stemt zich af als zuiver kanaal op jouw persoonlijke energie. Alles wat je te weten mag komen over jouw situatie geeft ze aan je mee. Inclusief persoonlijke coaching.

Nieuwe & Volle Maan Chakra Cleansings

Elke maand is er een nieuwe en volle maan Chakra Cleansing. De zeven chakra’s worden schoongemaakt alsook geactiveerd. Je hebt vernieuwde energie en een hogere staat van bewustzijn gecreëerd.

Share This