Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 9

 

 

Thema: Grenzen

 

 

We hebben allemaal onze eigen grenzen, op verschillende niveaus: mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch, spiritueel, professioneel, en ga zo maar door. Maar er is één overeenkomst: ze zijn allemaal ontstaan vanuit onze normen en waarden.

 

 

Ook de grenzen die jou zijn opgelegd door bijvoorbeeld je ouders, verzorgers of de maatschappij zijn ontstaan vanuit normen en waarden, maar dan dus die van anderen.

 

 

Het thema grenzen is altijd een beladen onderwerp, want soms weet je gewoon niet wat je grens is totdat je iets overkomt en je er ineens tegen aanloopt. Of je laat te veel toe, waardoor je pas laat je grenzen aangeeft. Wat maakt dat dit steeds gebeurt?

 

 

 

Het begint met jouw normen en waarden en de liefde die je hebt voor jezelf.

 

 

Je grenzen worden bepaald door hoeveel jij voor jezelf overhebt.

  • Welke prioriteit geef jij jezelf?

  • Wat heb je van huis uit meegekregen in hoeveel je van anderen mag tolereren?

  • Wat zijn jouw normen en waarden?

 

 

 

Liefde kent ook grenzen. Vooral wanneer je alles vanuit liefde wilt geven, maar niet hetzelfde terugkrijgt. En ook als je wél een evenwichtige liefdesrelatie hebt, zijn er grenzen van waaruit je kunt geven, ontvangen en delen.

 

 

Het draait altijd om liefde. Hoe meer jij om een ander geeft, hoe meer je voor die persoon overhebt, ook al verdient diegene het misschien niet. Schijnliefde kan hier ook mee te maken hebben. Hiermee doel ik op personen aan wie je attached bent (energetisch) en je (om wat voor reden dan ook) niet kunt of wilt loslaten.

 

Als voorbeeld: Zit je in de tweelingzielenreis (een relatie of ander contact) en je twin (of de ander) behandelt jou als het minst belangrijke, terwijl jij maar blijft geven?

 

Kijk dan eens naar de verhouding van de liefde die je voelt voor jezelf en hoeveel je voor de ander voelt.

  • Wat klopt daar niet?

  • Welke waarde (of norm) zit eronder?

  • Wat heb je van huis uit meegekregen?

  • En wat heb je zelf gedurende jouw leven aan overtuigingen ontwikkelt die dit gedrag bij jou veroorzaakt?

 

Grenzen bepalen je ruimte. Punt.

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach