Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 7

 

 

Thema: Ademhalen

 

 

Er is maar één manier om te weten of je in het hier en nu aanwezig bent en dat is met je ademhaling.

 

 

Je ademhaling gebeurt namelijk altijd in het nu.

 

 

 

Als je dood bent, adem je niet. En zodra je geboren bent, is de adem het eerste waar je naar snakt. Zuurstof is essentieel voor ons bestaan. Helaas ademen de meeste van ons verkeerd. Natuurlijk ben je dan moe! Als je ademhaling te hoog zit, heb je ook sneller last van paniek of stress.

 

 

Een liefdevol lichtpuntje over de ademhaling is wat ik jou vandaag breng. Het is verbinden met jezelf in het hier en nu. Het is de balans opmaken van hoe jij je voelt:

  • wat gebeurt er als je ineens een diepe ademhaling hebt?

  • Ben je dan moe of krijg je er energie van?

 

 

 

Nog een geweldig voordeel van goed ademhalen, is dat het de snelste manier is om te aarden.

 

Het makkelijkst is om met blote voeten op de grond te gaan staan. Leg beide handen op je buik. Met elke buikademhaling gaan je handen op en neer.

 

Probeer steeds lager en dieper te inhaleren en weer uit te ademen. Laat je ademhaling steeds lager gaan en brengt het helemaal tot aan je wortel chakra. Of doe eens gek en probeer je ademhaling helemaal door te sturen naar je bovenbenen. Zo ga je steeds lager. Hierbij doe je ook direct een beetje aan visualisatie.

 

 

Door deze ademhalingsoefening regelmatig te doen, krijg je meer energie, ben je beter geaard en beter connected met je lichaam en leef je niet (of veel minder) vanuit je hoofd.

 

 

Tip: Adem het liefst via de neus, want zo snuif je zuivere prana op, levensenergie.

 

Persoonlijk vind ik ademhalen via de neus prettiger, omdat ik op die manier beter gefocust ben op mijn buikademhaling. Maar doe vooral wat prettig voelt voor jou.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach