Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 6

 

 

Thema: Compassie

 

 

In mijn e-book: ‘Met zachte ogen naar jezelf kijken’, omschrijf ik 3 elementen die het verschil in je leven kunnen maken:

 

* Jezelf accepteren

* Focus

* Jezelf uiten

 

 

 

Ik begin het boek met de volgende tekst:

Met onze gedachten leggen we onszelf vaak allerlei beperkingen op. Vervelende, misleidende, irritante en soms onredelijke gedachten. Maar bovenal zijn het onnodige gedachten! Gedachten waarmee we onszelf klein houden en tegenwerken.

 

Met aandacht voor de juiste dingen kun je jezelf losmaken van alles wat je denkt en op die manier de door jouzelf opgelegde beperkingen overwinnen. Er is niks krachtiger dan dat!

 

 

 

 

We hebben vaak compassie voor anderen maar niet voor onszelf.

 

 

 

We vooroordelen, bekritiseren of keuren onszelf af, terwijl we bij een ander in dezelfde situatie vol begrip allerlei goedbedoelde adviezen aandragen. Met zachte ogen naar jezelf kijken, impliceert dat je compassie hebt voor jezelf, want jezelf accepteren is hier onderdeel van.

 

 

Net zoals ik mijn boek start met bovenstaande tekst, over onze gedachten, is het goed om meer aandacht voor die van jou te hebben. Ik weet namelijk zeker dat je daar winst op kan behalen! Het is een verandering van mindset – waar mijn e-book over spreekt, aan de hand van de 3 elementen – wat er nodig is om liefdevol, maar vooral met zachte ogen naar jezelf te leren kijken.

 

 

 

 

We streven vaak (onbewust) naar perfectie.

 

 

 

Dit is op zich geen vervelende eigenschap, tenzij we slaaf worden van het perfectioneren om het perfectioneren van onszelf. Dan is iets nooit goed genoeg, omdat jij jezelf niet goed genoeg vindt.

 

 

Challenge: Doe vandaag (liefst de hele week) aan zelfcompassie. Hoe? Door je negatieve gedachten te slim af te zijn.

 

 

Onderstaande affirmaties kunnen je hierbij helpen. Noteer ze ergens voor jezelf. Bijvoorbeeld in de notities in je telefoon, plak ze op de badkamerspiegel, het dashboard of ergens waar je ze vaak tegenkomt. Gebruik ze iedere keer wanneer jouw innerlijke criticus omhoogkomt.

 

  • Ik kies altijd en in elke situatie voor harmonie en een liefdevol innerlijke dialoog met mezelf!

 

  • Ik heb waardering voor wie ik ben en wat ik doe!

 

  • Ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven!

 

  • Ik creëer nieuwe, vredige en liefdevolle herinneringen die vervuld zijn van compassie voor anderen en voor mezelf!

 

  • Ik vraag om wat ik wil, omdat ik weet dat alles wat ik nodig heb voor mij klaarligt!

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach