Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 14

 

 

Thema: Veranderen {BONUS}

 

 

Wij mensen zijn gewoontedieren. Zodra een handeling wordt herhaald, ontstaat er een patroon in je brein dat later een gewoonte wordt. Je hersenen slaan dit patroon direct op.

 

 

Daarom is veranderen zo ontzettend moeilijk, want de kracht van herhaling is leidend.

 

 

 

Let maar eens op wat er gebeurt als je iets op een andere plek zet dan waar het normaal altijd staat. In het begin grijp je steeds mis of blijf je naar de oude plek lopen. Bij de ene persoon gebeurt dit een of twee keer en een ander overkomt het wel tien keer. Dit zegt iets over hoe ons brein omgaat met veranderingen.

 

 

 

Daarnaast komen bepaalde mensen pas in actie als iets ze écht raakt. Met andere woorden: no pain, slow train.

 

Je kabbelt door het leven zoals je altijd doet met dezelfde resultaten, en ondertussen raak je gefrustreerd. Totdat je zó graag dingen wilt veranderen dat het uit je tenen komt. Dat is het moment dat ineens al jouw zelf saboterende gedragingen zich aandienen.

 

Je zou niet meer snoepen en voordat je het doorhebt, zit je met iets lekkers in je hand… Voor een ander betekent het bijvoorbeeld dat ze out of the blue ziek worden.

 

 

 

 

Hoe werkt veranderen dan wel?

 

Gewoontes kun je veranderen met (hersen)training: herhalen, herhalen, herhalen, net zo lang tot het een nieuwe gewoonte is geworden.

 

 

Gedachten, gevoelens en acties die je vaak herhaalt, vormen een neurologisch circuit in je hersenen dat door herhaling steeds sterker wordt. Het gaat erom dat je in je brein implementeert wat je eruit wilt halen. Zie jezelf als een systeem en kraak iets niet meteen af als je het pas twee keer hebt gedaan. Het werkt bij jou misschien pas bij de vijftigste keer! Wees je hiervan bewust.

 

 

♥ In het begin is verandering moeilijk en kan het zelfs pijnlijk zijn.

 

♥ Halverwege het veranderingsproces voelt het vaak zwaar of is het chaotisch.

 

♥En soms is het ronduit verwarrend of teleurstellend.

 

Geef niet op, want het resultaat is het altijd waard en de uitkomst is prachtig!

 

 

Naast de kracht van herhaling, kun je ook werken met autosuggestie. Oftewel: Affirmaties.

 

Kies een of meerdere zinnen waar je een emotionele lading aan koppelt. Woorden met een emotionele lading zijn super krachtig, omdat het je overtuigingen worden en die bepalen jouw leven!

 

 

Andere zeer krachtige manieren om gedrag en overtuigingen te veranderen, zijn: hypnose, EFT (Emotional Freedom Technique), Ho’oponopono en een Energy Cleansing. Bij deze technieken wordt direct je onderbewuste aangesproken.

 

 

 

Change is an inside job!

It’s about to become conscious of your unconscious!

 

 

 

Word verliefd op verandering!

Investeer dagelijks in een positieve mindset door te herhalen van wat je wél wilt.

 

Alle weerstand die omhoogkomt (hallo zelf-saboterend gedrag) is wat er werkelijk in jouw onderbewuste leeft. Word je hier bewust van: become conscious of your unconscious! Jouw onderbewuste bepaalt namelijk jouw gedrag.

 

Heb je het moeilijk? Geef dan niet op, want het eind is prachtig! Heb je je (weer) niet aan de afspraak met jezelf gehouden? Gewoon doorpakken!

 

Let op: je steeds niet aan de afspraak houden, is ook een patroon dat je mag doorbreken. Het belangrijkste is om aan jezelf te vragen of je echte verandering in je leven wilt? Zoek dan een manier zodat je last krijgt van het feit dat je niet wilt veranderen, om zo alsnog in beweging te komen.

 

En superbelangrijk: beloon jezelf tijdens je veranderproces!

 

 

Wat ga jij vanaf vandaag, met behulp van deze nieuwe inzichten, in jouw leven veranderen?

 

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach