Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 13

 

 

Thema: Kracht {BONUS}

 

 

Wat betekent kracht voor jou?

 

Wanneer ben jij of voel jij je krachtig? En associeer je dit met sterk zijn? Betekent het hebben van kracht automatisch ook dat je macht hebt over iets, iemand of jezelf? Dat je machtig bent en daardoor indirect onaantastbaar? Voel eens wat je ego hiervan vindt?

 

 

En neem ook waar hoe je lichaam hierop reageert. Leg je beiden handen op je buik en spreek in rustig tempo 10x achter elkaar uit:

 

‘Ik ben krachtig.’

 

 

Daarna doe je hetzelfde maar dan met je handen bij je hartchakra gebied. Check: is dit voor jou waar(heid)? Of roept het uitspreken van deze zin iets anders in je op?

 

 

Wist je dat iedereen in essentie naar power streeft?

 

We streven naar persoonlijke power en/of power over anderen. Sommige mensen slaan erin door, waardoor ze alleen nog gefocust zijn op macht. Soms kun je erin doorslaan door de controle te willen hebben, want als je dat hebt ben je (zogenaamd) krachtig.

 

 

Soms is het inzetten van de slachtofferrol (machteloosheid) een middel om een ander te manipuleren. Dan bepaalt eigenlijk het slachtoffer. Kinderen doen ditzelfde, maar dan op een onschuldige manier. Bijvoorbeeld door zielig te doen om hun zin te krijgen.

 

 

 

Innerlijke kracht versus fysieke kracht

 

Innerlijke kracht is iets anders dan fysieke kracht. Het is kwetsbaarheid wat jou bijvoorbeeld innerlijke kracht geeft en krachtig maakt. We willen vaak geen ongemakkelijke emoties voelen, want dat kan je volledig ontkrachten. Je voelt je lamlendig, hebt verdriet, bent terneergeslagen omdat je (weer!) met tegenslag te maken hebt.

 

 

Innerlijke kracht is nodig om je energie weer te laten stromen. Dit bereik je juist door weerbaarder te worden door tegenslag te overwinnen. Let op: niet door te doen alsof het niet bestaat, maar juist door de emoties toe te laten en ze te doorvoelen.

 

 

Hoe komt het toch dat we pijn en verdriet als iets beschouwen waar we liever niets mee te maken willen hebben, terwijl het een wezenlijk onderdeel van ons bestaan is? Het is een oordeel dat we koppelen aan een ervaring. Net zoals de gedachte dat jij jezelf niet krachtig vindt, terwijl anderen jou op dat moment als dapper beschouwen.

 

 

Sta eens wat vaker stil bij het woord kracht. Hoe jij jezelf ziet en waarom je van jezelf vindt of jij wel of niet krachtig bent. Jezelf dit afvragen, helpt je om alles beter te relativeren.

 

 

En bijkomend voordeel: vaak verhoogt het de waardering die je voor jezelf hebt!

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach