Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 11

 

 

Thema: Keuze

 

 

Vanaf het moment dat je ’s ochtends je ogen opent, begint je besluitvormingsproces:

  • ga ik uit bed of blijf ik liggen?

  • Wat trek ik vandaag aan?

  • Hoe is het weer?

  • Hoe voel ik mij?

  • Heb ik wel zin in vandaag?

  • Hoe ziet mijn planning eruit?

 

 

Het recht om te kiezen is onderdeel van ons bestaansrecht. Zonder keuzes heb je eigenlijk geen leven. Ondanks dit recht, wat je hebt meegekregen als ziel, krijgt niet iedereen op aarde altijd keuzerecht. Maar jij hebt dat wel. En toch is het in bepaalde situaties soms lastig om de juiste keuzes te maken. Niet kiezen is namelijk ook een keuze, net zoals dat geen beslissing nemen ook een besluit is.

 

 

 

Welke keuze(s) stel jij steeds uit?

 

Wat maakt dat je steeds een bepaalde keuze uitstelt? Wat betekent ‘kiezen’ of ‘niet kiezen’ voor jou? Wat verlies je ermee of wat win je erdoor?

 

 

Hoe maak je de juiste keus?

Herinner je je Liefdevol Lichtpuntje 4 nog? Over doelgerichtheid met de challenge van reverse thinking: eerst voelen dan denken? Probeer dat maar eens uit op de keuze die je steeds uitstelt.

 

 

 

Nu heb je gekozen en dan?

Dan wordt het tijd om één te worden met je keuze en of je besluit: sta erachter, omarm je daad, voel je één met je handelen, zeg desnoods regelmatig tegen jezelf waarom je hiervoor hebt gekozen of waarom je nu doet wat jij doet. Het is jouw keuze!

 

 

 

Your choice is your power. Your power of choice waar verder niemand eigenlijk iets mee te maken heeft!

 

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach