Selecteer een pagina

Liefdevol Lichtpuntje 10

 

 

Thema: Luister naar je lichaam

 

 

‘De bevrijde vrouw is als een ster die straalt’, luidt een gezegde.

 

Hoe vrijer jij je voelt, hoe meer je straalt en hoe hoger je in je energie zit. Zo simpel werkt het. Maar… het is juist de eenvoud die ervoor zorgt dat je niet doet wat je lichaam je vertelt dat je moet doen. Elke subtiele hint of fluistering die je ontvangt, negeren we meestal. Pas wanneer het echt niet meer gaat, je lichaam pijn doet of je andere klachten krijgt, heeft het je aandacht.

 

Je hebt dan immers geen andere keus meer dan te luisteren naar de signalen van je lichaam.

 

 

 

 

Draagkracht versus draaglast

 

In mijn groepscoaching programma Love Your Inner Light ligt de focus op eenwording met je innerlijke licht en om daadwerkelijk te gaan stralen.

 

Eén van de modules gaat over lichaamsbewustzijn: Say yes to shine baby. Hoe bewuster jij wordt van je lichaam en de wijze waarop zij met jou communiceert, des te beter jij in overeenstemming leeft met je eigen ritme.

 

 

 

 

Iedereen heeft een eigen ritme, een eigen flow!

 

 

Wat deze flow verstoort is dat we meer doen (draagkracht) dan dat we aankunnen (draaglast).

 

Meestal gebeurt dit op het werk, wat uiteindelijk resulteert in overspannenheid en een burn-out. Het kan ook een persoonlijkheidstrekje zijn dat je meer wilt doen, omdat je hier iets voor terugkrijgt. Bijvoorbeeld wanneer je graag aardig gevonden wilt worden of als perfectionisme de leidende factor in jouw leven is.

 

 

Onderzoek voor jezelf of je meer doet dan je feitelijk aankunt: wanneer doe je dit? Wie of wat triggert jou? En hoe vaak doe je dit?

 

 

Misschien denk je nu, ‘natuurlijk kan ik dat allemaal aan’. Tóch nodig ik je dan uit om je je hier nóg bewuster van te worden. Iets aankunnen, wordt mentaal bepaald. Maar wat zegt je lichaam erover? Dat extra uurtje overwerken (de zoveelste elke week, elke maand) voel je nu misschien niet. Maar aan het eind van de maand begrijp je niet waarom je zo emotioneel op alles reageert…

 

 

Ook familiedruk kan ervoor zorgen dat je altijd alles tot in de puntjes geregeld wilt hebben (want dat is hoe mensen jou kennen), terwijl je uitgeblust bent of daar geen zin of tijd voor hebt.

 

 

Of nog een opleiding of training doen om jezelf te bekwamen (want dan pas is het goed), terwijl je al druk genoeg bent. Steeds maar door willen gaan, want joh, er is altijd wel iets te doen. En stilzetten dat is niks voor jou!

 

 

Herken je dit? Voor de harmonie en de goede vrede zoveel mogelijk incasseren? En je niet uiten tegen bepaalde personen, waardoor je ondertussen allerlei emoties opkropt?

 

Opgekropte emoties en onverwerkte pijnen uiten zich meestal in lichamelijk klachten. Waar het om gaat, is dat je je bewust bent van je eigen patronen en dat je een optimaal lichaamsbewustzijn creëert.

 

 

 

Zelfkennis is lichaamsbewustzijn!

 

Als je lichaamsbewust bent, voel je goed aan wat er omgaat in jezelf. Maar ook hoe je lichaam zich verhoudt ten opzichte van anderen en de ruimte waarin je je begeeft. Je bent je goed bewust van jouw behoeften, gevoelens, emoties en verlangens.

 

 

Een goed lichaamsbewustzijn heeft een positief effect op je staat van (bewust)zijn. Zo creëer je zelfvertrouwen en waardering voor je lichaam en de signalen die het afgeeft.

 

 

Ook je intuïtie wordt versterkt, omdat je lichaam verreweg het meest sterke signaal is van waaruit je intuïtie met jou communiceert. Loop maar eens een ruimte binnen waar een negatieve vibe hangt. Je voelt de zware energie en krijgt bijvoorbeeld een knoop in je maag of je haren gaan recht overeind staan.

 

 

Lichaamsbewustzijn geeft ook je op energetisch vlak meer zelfinzicht. Denk bijvoorbeeld aan het aanvoelen en herkennen van jouw persoonlijke grenzen en de positieve of negatieve energie die andere mensen bij zich dragen.

 

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach