Liefdevol Lichtpuntje 4

 

 

Thema: Doelgericht

 

 

Hoe vaak heb je al gehoord dat het belangrijk is om heldere doelen te hebben en die na te streven?

 

 

Maar… weet je eigenlijk wel wat je wilt? Wat jijzelf écht wilt? Niet wat je zou moeten van de maatschappij, je partner of familie.

 

 

 

Ik nodig je uit om jezelf deze vraag nu te stellen: Wat is het dat jij écht wilt ervaren of manifesteren in jouw leven?

 

 

 

 

Heb je deze vraag beantwoord met je hoofd, hart of onderbuik?

 

 

 

Je onderbuik is gekoppeld aan je instincten. Dit is wat als eerste bij je opkomt zodra je jezelf deze vraag stelt. Wees alert, want in minder dan een seconde krijg je vanuit je onderbuik het antwoord.

 

 

 

Je hart staat in verbinding met het energieveld om je heen én met je intuïtie. Je hart is gekoppeld aan je soul.

 

 

Daarnaast verbindt het de bovenste chakra’s met je onderste chakra’s. Je intuïtie resoneert voor mij vooral met de plek tussen je hart en je buik, zoals het beschreven staat in Liefdevolle Lichtpuntje nummer 2.

 

 

 

Tevens verbindt je hart je met anderen. Hier zit een intelligentie die vele malen sterker en sneller is dan ons brein. Helaas leven we in een maatschappij die ons vooral leert om zoveel mogelijk vanuit ons denken te leven.

 

 

 

Geen wonder dat veel mensen niet goed weten wat ze willen, want innerlijk weten zit niet in je denken maar in je voelen.

 

 

 

 

Challenge: Reversed thinking

 

 

 

STAP 1: Wees vandaag elk uur van de dag dankbaar voor alles wat je in je leven hebt. Je kunt een wekker zetten of er intuïtief mee bezig zijn. Benoem steeds 10 dingen waar je dankbaar voor bent. Zorg ervoor dat je elk uur ándere dingen opnoemt.

 

 

 

STAP 2: Aan het eind van de dag of (nog beter) de volgende ochtend neem je een paar minuten om te reflecteren. Maak contact met jezelf zoals je eerder hebt gedaan bij Liefdevolle Lichtpuntje nummer  2 en spreek de intentie uit:

 

 

 

“Ik weet wat ik wil”

 

 

 

 

STAP 3: Schrijf vervolgens alles op wat er tot je komt (journalen). Begin gewoon te schrijven (zonder erover te oordelen) en probeer zoveel mogelijk dingen te noemen die jij wilt bereiken.

 

 

Laat het ‘hoe’ open voor het Universum en het ‘wanneer en waarmee’ bedenk je zelf. Later!

 

 

Het gaat er nu namelijk eerst om dat je vertrouwd raakt met het intuïtieve schrijfproces: dus eerst doelen stellen vanuit je onderbuik en je hart (het ‘wat’) en pas daarna met je hoofd het ‘wanneer en waarmee’ invullen. Reversed thinking dus!

 

 

 

Let op: In het begin (of de eerste keer) kan het zijn dat je geen inspiratie hebt. Dat is je hoofd (mind) die deze vraag wil beantwoorden. Maar die komt dus pas als laatste aan bod, wanneer je de acties kunt gaan bedenken die nodig zijn om je gewenste doel te bereiken.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach