Liefdevol Lichtpuntje 1

 

 

Thema: Ontvang Heling

 

 

Toen ik deze kaart zag, raakte het mij direct. Ik voelde verdriet maar ook opluchting, een soort bevrijding.

 

We hebben zo vaak te maken met onverwerkte en opgekropte emoties dat we ons daar niet eens meer bewust van zijn.

 

Op het moment dat er iets heftigs gebeurt, reageer je vaak vanuit oude patronen. Je defense gear gaat dan aan, wat betekent dat je verdedigingsmechanisme voluit geactiveerd wordt en zijn werk doet. Het gevolg? De ene persoon trekt een muur op en een ander stort zich in iets anders ter afleiding. Dit wegstoppen van emoties ontstaat wanneer je het niet onder ogen durft te komen of er (op dat moment) niet mee geconfronteerd wilt worden.

 

En soms is je defense dat je niets voelt. Dit mechanisme werkt als een verdoving.

 

Het tegenovergestelde kan ook, namelijk dat je juist super emotioneel wordt.

 

Bij oude (ongeheelde) emoties gaat het er niet alleen om wat er op dat moment gebeurt of wat er vanuit de buitenwereld op je af komt. Ook alle voorgaande pijn en emoties die je nog niet volledig hebt geheeld, hebben invloed op hoe je in het nu reageert.

 

 

 

Helen doe je in delen

 

 

 

Je kunt heftige emoties meestal niet in één keer helen, omdat je (onder)bewustzijn dat niet toelaat. Zo kan het zijn dat iets jou raakt en maanden later schiet je weer helemaal vol als je het erover hebt. Toen kon je het niet volledig verwerken (om wat voor reden dan ook), maar dit keer wel.

 

 

Bovendien zijn er vaak verschillende situaties die dezelfde of vergelijkbare emoties bij je kunnen triggeren. Of een les herhaalt zich op diverse manieren. Maar dan is het nog steeds dezelfde les.

 

 

 

Hoe ontvang je heling?

Een reiniging van je energie, zoals mijn maandelijkse Cleansings of mijn een-op-een Cleansings, helpen bij het helen van oude patronen en emoties.

 

Een andere eenvoudige manier is om vanuit een gesprek met jezelf te voelen wat er in je lichaam speelt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een meditatie of wanneer je een rustig moment voor jezelf hebt.

 

Leg je hand op je buik, maak contact met je innerlijk kind door haar intentioneel aan te roepen (mijn lieve innerlijke kind of je naam zeggen) en vraag het volgende:

 

  • Wat mag er geheeld worden?

  • Waar heb je verdriet of pijn van?

  • Waar ben je boos over of bang voor?

  • Wat heb je nu van mij nodig?

 

 

 

Een andere manier om heling te ontvangen, is door te journalen.

 

Stel jezelf dan steeds dezelfde vraag, bijvoorbeeld:

  • Wat heb ik nu nodig?

  • Of: wat heeft mij het meest geraakt?

 

 

Behalve er op deze manier mee om te gaan, kan heling ook plaatsvinden door te lachen. Dit soort lachen gaat dan vaak over in huilen. Als dat spontaan gebeurt, weet je dat het helende tranen zijn. En de slappe lach is een geweldige remedie tegen eigenlijk alles!

 

 

 

Helen is jezelf toestemming geven om de herinnering die zware energie oproept, te neutraliseren

 

 

 

Door te helen reinig, zuiver en zegen je jezelf met iets wat energetisch een hogere frequentie heeft.

 

 

 

 

Hoe ga jij na vandaag om met jouw helingsproces?

Deze twee mooie, krachtige affirmaties kunnen jou daarbij helpen:

 

 

“Vandaag hou ik een grote schoonmaak in mijn gevoelswereld!”

 

 

 

“Ik maak ruimte voor nieuwe, positieve gevoelens en gedachten!

 

 

 

 

 

 

De 11 Liefdevolle Lichtpuntjes zijn met zorg, liefde, passie, positiviteit en plezier voor jou gechanneld door Daily Coffie. Gebruik het als inspiratiebron en empowerment voor je eigen ontwikkeling.

Disclaimer: Alle rechten voorbehouden. De inhoud van deze publicatie mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2021 Daily Coffie. Alle rechten voorbehouden.

Privacy verklaring en Gebruiksvoorwaarden van

My Daily Coach