Een belangrijk onderdeel van mijn ochtend- en avondroutine is het plaatsen van een intentie. Ik doe dit op verschillende manieren. Misschien doe jij dit ook.

 

Is het jou ook opgevallen dat sommige intenties niet worden gemanifesteerd?

 

Met uitzondering van timing, zijn er diverse oorzaken te benoemen waarom dat niet gebeurt. Ik heb naar mijn eigen proces gekeken en 6 redenen ontdekt.

 

It al begins in the heart and mind wat vervolgens ‘body’ krijgt in jouw realiteit. Maar goed. Niet altijd is dit het resultaat.

Timing laat ik in deze blog buiten beschouwing. Soms mag iets (nog) niet plaatsvinden. Laat je hierdoor niet ontmoedigen want in bepaalde gevallen wordt je door een hogere macht beschermt.

 

Een intentie werkt altijd! Alleen tussen het moment dat je het plaatst en het verwezenlijken gebeurt er van alles op de achtergrond. In de energie, in jou, de mensen of situaties die mogelijk hier invloed op hebben. Kortom, het is in beweging.

 

 

Allereerst wat is een intentie?

 

Voor mij betekent dit het bewust richten van je aandacht (mind) en energie (heart) tot iets. Een simpel voorbeeld is als ik in de ochtend wakker word bedank ik God voor de mooie dag. Daarna vraag ik aan mezelf wat ik graag wil. Ik voel, maak hier een beeld van en spreek het uit. Voilà het is gedaan. Met vertrouwen vervolg ik mijn dag.

 

 

De 6 redenen waarom ze niet werken (voor jou)

 

1. Wisselwerking

Wanneer je iets wenst dan voel je daar iets bij. Als het om een positieve verlangen gaat is er niets aan de hand. Je krijgt de inspiratie tot je en gooit het in de ether. Het universum, almachtige of welke naam je het ook wil geven ontvangt your desire.

 

Dan gebeurt er iets waar je niet op had gerekend. Nog erger, een stemmetje in je hoofd kraakt alles af. Deze storingen zorgen ervoor dat je gaat twijfelen aan jouw liefdevolle verzoek aan het Universum. Poef. Weg positieve intentie, welkom gemixte gevoelens en inmiddels negatieve emoties. De energie waarmee het oorspronkelijk is gecreëerd verandert.

 

2. Power

Hart en hoofd, wat een powercombinatie zeg! Je voelt je een met de ingeving die is voortgekomen uit je intuïtie. Je bent in alignment. Weerstand is het tegenovergestelde maar net zo powerful. Stel je eens voor dat je dit voelt op het moment dat je bezig bent met je creatieproces. Je hoofd vertelt je iets anders dan je hart zou willen. Het dominante wint altijd. Wie heeft er bij jou de leiding?

 

3. Scheppen

Alles in dit leven is ontstaan met een idee, een verlangen, een intentie. Zonder intentie is er geen manifestatie. Als jij je niet bewust bent van jouw scheppende kracht, hoe wil je iets realiseren? Hoe wordt jouw hartenwens werkelijkheid?

 

Met andere woorden; ben je ervan overtuigd (vertrouwen) dat je kunt scheppen?

 

Als dat niet zo is, denk aan alle grote uitvinders of in jouw ogen de succesvolle mensen. Die hebben dat never nooit bereikt als ze niet hadden geloofd dat ze tot iets groter in staat waren dan zichzelf.

 

4. Drijfveer

Heb je wel eens een bos bloemen van iemand gekregen die in no-time verwelkte?
Of ben je net als ik geen keukenprinses, maar wanneer je iets maakt voor de mensen om wie je geeft vliegen de complimenten je om de oren? Welke energie denk je dat hierachter zit? Wat drijft het?

 

5. Liefde of angst

Voordat je überhaupt je behoefte kenbaar maakt aan onze dynamische, oneindige en grotere macht, vraag aan jezelf: Wat maakt dat ik dit wil?

 

Net als de bos bloemen die mogelijk bewust of onbewust met onzuivere bedoelingen is gegeven of het gerecht wat heerlijk smaakt, heeft het niks te maken met de kwaliteit. Integendeel, kwalitatief is het een super boeket 🙂

 

Alles valt of staat met dat iets uit liefde wordt gedaan of vanuit angst. Ziel versus ego.

6. Retourtje

Wat je uitzendt, krijg je weer terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg (net als de wet van de Intentie) of anders genoemd de wet van Karma. Dus, als jij vanuit wanhoop iets wilt kun je bijna altijd wanhoop terug verwachten.

 

Het gaat nooit om wat je wenst. Dat is altijd goed (tenzij je slechte bedoelingen hebt) Wat jij werkelijk vanbinnen voelt, is hoe jij het terugkrijgt.

Doorgronden

 

We plaatsen de hele dag door intenties, want dat staat aan het begin van ons creatieproces. Hoe je dit doet is zaligmakend. De 6 redenen die ik hier benoem zorgen voor voldoening of ergernis bij de creator. En dat ben jij!

 

Wees je bewust van je eigen kracht. Maak eens vaker contact met je werkelijke gevoelens zodat je zuivere intenties plaatst die voor je werken.

We staan er vaak niet bij stil, wat ook logisch is door onze conditioneringen en onbewuste ongezonde gedachtepatronen. Deze bepalen namelijk wel hoe jij tot een besluit komt.

Ik werk op een effectieve manier met het onbewuste tijdens een Tarot Treatment

Plan hier je gratis kennismakingsgesprek met mij als je wilt werken aan jouw volgende doorbraak.

Share This